منوي اصلي

آرشيو مطالب

لينکستان

ساعت

امکانات

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 8
بازدید ماه : 193
بازدید کل : 99525
تعداد مطالب : 255
تعداد نظرات : 6
تعداد آنلاین : 1






روايتي جالب در مورد سنت ملى ایرانیان
روايتي جالب در مورد سنت ملى ایرانیان
در کتاب مفاتیح نوین آمده است: مراسمى در نوروز میان مردم معمول است و به شکل سنت ملى در میان ایرانیان درآمده که قسمت قابل ملاحظه‌اى از آن، از اموری است که اسلام بر آن تأکید نهاده است.
در اینکه اسلام در برابر عید نوروز چه موضعى دارد، میان صاحب‌نظران گفتگوست. از برخى روایات، اهمیت این روز به عنوان یکى از روزهاى نجات امّت‌ها استفاده مى‌شود.

مرحوم «علاّمه مجلسى» در کتاب «زادالمعاد» مى‌گوید: به سندهاى معتبر از «معلّى بن خنیس» نقل شده است که در روز «نوروز» به محضر امام صادق علیه‌السلام شرفیاب شدم. حضرت به من فرمود: آیا این روز را مى‌شناسى؟ گفتم: فدایت شوم! این روزى است که ایرانیان آن را بزرگ مى‌شمارند، و در این روز براى یکدیگر هدایا مى‌فرستند. امام علیه‌السلام فرمود: این تعظیم و بزرگداشت، به سبب امورى است که از قدیم بوده است که اکنون تفسیر و شرح آن را براى تو بازگو مى‌کنم. (به علاوه حوادث مطلوب دیگرى در این روز اتفاق افتاده است).

سپس امام علیه‌السلام به طور مشروح این امور را ذکر کرد: از جمله فرمود: نوروز، روزى است که خداوند متعال، در آن روز، از ارواح بندگانش پیمان گرفت که او را به یگانگى بپرستند و براى او شریکى قرار ندهند، و به پیغمبران و امامان معصوم علیهم‌السلام ایمان آورند.

این روز، روزى است که طوفان حضرت نوح علیه‌السلام فرونشست و کشتى آن حضرت بر کوه «جودى» قرار گرفت.

نوروز روزى است که رسول خدا صلى الله علیه وآله بت‌هاى کافران قریش را در مکّه شکست و پیش از آن حضرت ابراهیم علیه‌السلام نیز، در این روز بتهاى کافران را درهم شکست.

در این روز، رسول خدا صلى الله علیه وآله به اصحاب خود امر کرد که با على علیه‌السلام به عنوان امیرمؤمنان بیعت کنند (اشاره به این است که روز عید غدیر مصادف با ایام نوروز بوده است).

نوروز، روزى است که قائم آل محمّد علیه‌السلام ظاهر خواهد شد.

آنگاه فرمود: هیچ روز نوروزى نیست مگر آن که ما در آن روز انتظار فرج مى‌کشیم، زیرا از روزهاى ما و شیعیان ما است. آن روز را، مردم عجم حفظ کردند و حرمت آن را نگه داشتند، ولى شما مردم عرب آن را ضایع ساختید. (آنگاه امام اعمالى را براى این روز بیان فرمودند که ذکر خواهد شد).

ولى چون شخص «معلّى بن خنیس» از نظر علماى رجال زیر سؤال است تکیه بر این روایت آسان نیست.

امّا با توجه به اینکه عید نوروز یک عید طبیعى در جهان آفرینش است; فصل زمستان پایان مى‌گیرد، بهار همراه با حیات طبیعت به فرمان خدا شروع مى‌شود، شکوفه‌ها و برگها و گلها بر شاخسار درختان آشکار مى‌گردد و نشاط و جنبش و حرکت در تمام عالم حیات آغاز مى‌شود، همگام و همراه شدن با این پدیده عالمِ آفرینش، همگامى با سنّت‌هاى الهى است.

نکته قابل توجّه این که مراسمى در نوروز میان مردم معمول است و به شکل سنّت ملّى در میان ایرانیان و کشورهاى دیگرى درآمده که قسمت قابل ملاحظه‌اى از آن، در شمار امورى است که اسلام بر آن، (به صورت کلّى) تأکید نهاده است. مانند: نظافت، خانه تکانى، کمک به ارحام و بستگان و افراد نیازمند و آبرومند براى تهیّه لباس و وسایل اوّلیّه زندگى که در سالهاى اخیر در کشور ما ایران به صورت سنّت «هفته نیکوکارى» درآمده است و بسیار پرثمر و مفید است.

دید و بازدید و صله رحم و ملاقات دوستان و رفع کدورتها و بیرون ریختن غم و اندوهها از دل و آماده شدن براى فعّالیّت‌هاى مختلف ثمربخش در سال نو، و مانند اینها، این امور و مانند آن جنبه‌هاى مثبت مراسم نوروزى است.

ولى گاه پاره‌اى از آداب و رسوم شرک آلود، یا گناه آلود دیده مى‌شود که افراد باایمان و خردمند باید آنها را ترک گویند، مانند آتش افروختن در شب چهارشنبه آخر سال (به نام چهارشنبه سورى) و دست زدن به کارهاى خطرناکى که همه سال ضایعه‌هاى زیادى براى جوانان و نوجوانان به بار مى‌آورد و امثال آن.

در مجموع، عید نوروز و مراسم آن، هم به خاطر بعضى روایات و هم به خاطر آثار مثبتى که دارد، نباید حذف شود، ولى باید بعضى از مراسم منفى و ناپسندِ آن را کنار گذاشت. این است روش اولوالالباب و صاحبان اندیشه!

اعمال عید نوروز

مرحوم «علاّمه مجلسى» در کتاب «زادالمعاد» آورده است که امام صادق علیه‌السلام براى نوروز، اعمالى را به معلّى بن خنیس آموخت و به او فرمود:

چون روز نوروز شود، غسل کن و بهترین لباس‌هاى خود را بپوش و خود را کاملاً خوشبو کن (و اگر توانستى) آن روز را روزه بدار و پس از نمازهاى ظهر و عصر و انجام نافله‌هاى آن، چهار رکعت نماز بخوان (هر دو رکعت به یک سلام) و در رکعت اوّل بعد از سوره حمد، ده مرتبه سوره «إنّا أنزلناه» را بخوان و در رکعت دوم بعد از سوره حمد 10 مرتبه سوره قُل یا أیّها الکافرون را در رکعت سوم بعد از سوره حمد ده مرتبه سوره قل هو الله را بخوان و در رکعت چهارم بعد از سوره حمد، 10 مرتبه سوره‌هاى «قُل أعوذ بِرَبِّ الْفَلَق و قُل أعُوذ بِرَبِّ النّاس» را بخوان. بعد از نماز به سجده شکر برو، و این دعا را بخوان:

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد الاْوْصِیآءِ الْمَرْضِیِّینَ، وَعَلى جَمِیعِ

خدایا درود فرست بر محمّد و آل محمّد آن اوصیاى پسندیده و بر همه

اَنْبِیآئِکَ وَرُسُلِکَ بِاَفْضَلِ صَلَواتِکَ، وَبارِکْ عَلَیْهِمْ بِاَفْضَلِ بَرَکاتِکَ،

پیمبران و رسولانت به بهترین درودها و برکت ده بر ایشان به بهترین برکتهایت

وَصَلِّ عَلى اَرْواحِهِمْ وَاَجْسادِهِمْ، اَللّـهُمَّ بارِکْ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد،

و درود فرست بر ارواح و اجسادشان خدایا برکت ده بر محمّد و آل محمّد

وَبارِکْ لَنا فى یَوْمِنا هذَا، اَلَّذى فَضَّلْتَهُ وَکَرَّمْتَهُ وَشَرَّفْتَهُ وَعَظَّمْتَ خَطَرَهُ،

و برکت ده به ما در این روز که آن را برترى داده و گرامیش کرده و شرافتش دادى و مقامش را بزرگ کردى

اَللّـهُمَّ بارِکْ لى فیـما اَنْعَمْتَ بِهِ عَلَىَّ، حَتّى لا اَشْکُرَ اَحَداً غَیْرَکَ، وَوَسِّعْ عَلَىَّ فى رِزْقِى یا ذَا الْجَلالِ وَالاْکْرامِ

خدایا برکت ده به من در آنچه به من تفضل کرده‌اى تا که هیچ کس را جز تو سپاس نگذارم و روزیم را وسیع گردان اى صاحب جلالت و بزرگوارى

اَللّهُمَّ ما غابَ عَنّى فَلا یَغیبَنَّ عَنّى عَوْنُکَ وَحِفْظُکَ، وَما فَقَدْتُ مِنْ شَىْء، فَلا تُفْقِدْنِى عَوْنَکَ عَلَیْهِ، حَتّى لا اَتَکَلَّفَ ما لا اَحْتاجُ اِلَیْهِ، یا ذَاالْجَلالِ وَالاْکْرامِ.

خدایا هر چه از من پنهان شده مبادا کمک و نگهدارى تو از من پنهان شود و هر چه را گم کرده‌ام مبادا یارى خویش را بر آن از من گم کنى تا خود را به زحمت نیندازم درباره آنچه را بدان نیازمند نیستم اى صاحب جلالت و بزرگوارى.

دعای تحویل سال

همچنین در برخى از کتب وارد شده است که در وقت تحویل سال این دعا را که مضمون خوب و سازنده‌اى دارد، بخوانند:

یا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الاْبْصارِ، یا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهارِ، یا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَالاْحْوالِ، حَوِّلْ حالَنا إلى اَحْسَنِ الْحالِ.

اى کسى که تحوّل دل‌ها و گردش چشم‌ها در دست توست. اى تدبیر کننده شب و روز و اى تغییر دهنده سال و حال، حال ما را به بهترین حال، تغییر ده!

مرحوم «علاّمه مجلسى» مى‌افزاید: بعضى روایت کرده‌اند که این دعا را نیز، در روز نوروز، به عدد ایّام سال بخواند:

اَللّهُمَّ هذِهِ سَنَةٌ جَدیدَةٌ، و اَنْتَ مَلِکُ قَدیم، اَسْألُکَ خَیْرَها وَ خَیْرَ ما فیها، وَ أَعُوذُ بِکَ مِنْ شَرِّها وَ شَرِّ ما فیها، وَ اَسْتَکْفیکَ مَؤُونَتَها وَ شُغْلَها، یا ذَاالْجَلالِ وَ الاْکْرامِ.

خداوندا! این سال نوى است و تو سلطان همیشگی و ازلی هستی. از تو خیر آن و خیر آنچه در آن است را مى‌خواهم و به تو از شرّ آن و شرّ آنچه در آن است، پناه مى‌برم و حلّ مشکلات آن را از تو مى‌خواهم اى ذوالجلال و الاکرام.

البتّه اگر نتواند به این مقدار بخواند به هر مقدار که بتواند به قصد قربت مطلقه بخواند، خوب است.

همچنین مى‌توان دعایى که در اوّل ماه رمضان نقل شده است را، در اوّل سال شمسى به قصد قربت مطلقه خواند.

منبع: مفاتیح نوین، آیت الله مکارم شیرازی
نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: سه شنبه 29 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

روایتی از پیامبر اسلام در مورد نوروز

روایتی از پیامبر اسلام در مورد نوروز


در کیهان‌شناسی نوشتهٔ زکریا قزوینی، روایتی از پیامبر اسلام، آمده‌است که با استناد به قول عبدالصمد بن علی که

از قول پدربزرگش، عبدالله بن عباس آن را نقل کرده‌است، جامی سیمین محتوی شیرینی به پیامبر هدیه شد. پیامبر

پرسید «این چیست؟» پاسخ دادند «اینها شیرینی نوروز است». وی گفت «نوروز چیست؟» پاسخ دادند «این عیدی

بزرگ برای ایرانیان است.» گفت «این روزی است که در آن خدا سپاه را دوباره زنده کرد.» پرسیدند «کدام سپاه، ای

پیامبر خدا؟» پاسخ داد «سپاه کسانی که از اقامتگاه‌های خود از ترس مرگ بیرون آمدند و هزاران بودند و خدا به آنان

گفت، بمیرید و بعد آنان را آن روز زنده کرد و روان‌هایشان را به آنان بازگردانید و به آسمان فرمان داد که بارانی بر آنان

ببارد، از این روست که مردمان این رسم را دارند که در این روز آب می‌پاشند.» سپس مقداری از آن شیرینی را خورد

و محتوای جام را میان اصحاب خود تقسیم کرد. این روایت را ابوریحان بیرونی نیز در آثار الباقیه آورده‌است.

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: سه شنبه 29 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

عید نوروز از دیدگاه امام خامنه ای

عید نوروز از دیدگاه امام خامنه ای

به نظر من آن‌چه كه ملت ایران در باب عید نوروز انجام داده است، یكى از زیباترین و شایسته‌ترین كارهایى است كه مى‌شود با یك مراسم تاریخى و سنّتى انجام داد. اوّلِ سال شمسى ما ایرانی‌ها، - یعنى اوّل بهار - عید نوروز است. اوّلاً ملت ایران افتخار دارد كه سال شمسى او هم سال هجرى است؛ یعنى هم‌چنان‌كه سال قمرى ما - كه سال 1418 است - از مبدأ هجرت خاتم الانبیاء علیه و على آله الصّلاة والسّلام است، سال شمسى ما هم از مبدأ هجرت است. بقیه‌ى ملت‌هاى مسلمان براى سال شمسى خود، از سال میلادى استفاده مى‌كنند؛ ولى ما ایرانی‌ها، هجرت نبىّ اكرم را، هم مبدأ سال قمرى قرار دادیم، هم مبدأ سال شمسى.


این، مطلبِ اوّل كه به نظر من نشانگر هنر و عشق و علاقه‌ى ایرانى به تعالیم مقدّس اسلام و به آثار مطهّر و مقدّس نبوى است. در ضمن، اوّلِ سال را اوّلِ فصل بهار انتخاب كرده‌ایم، در حالى كه مسیحیان، اوّلِ زمستان را اوّلِ سال قرار مى‌دهند! البته فرق آن‌ها با ما این است كه ولادت حضرت مسیح، تاریخ مشخّصى ندارد و یك مطلب حدسى است؛ در حالى‌كه هجرت نبىّ مكرّم اسلام، از نظر تاریخى كاملاً دقیق و مشخّص است. به‌هرحال ما اوّلِ بهار را اوّلِ سال خودمان قرار داده‌ایم كه این هم یك ذوق و سلیقه‌ى ایرانى است. اوّلِ بهار، اوّلِ رویش طبیعت، اوّلِ بیدارى باغ و راغ و بوستان و اوّلِ بالندگى همه‌ى موجودات زنده است. این بهتر از زمستان است كه وقت مردن و انجماد طبیعت و گیاه و نباتات است.

 kxu01fop01b05jbf5k3.jpg

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: یک شنبه 27 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

چرا نوروز را نوروز گفتند؟

چرا نوروز را نوروز گفتند؟

در علت نامگداری نوروز تقریبا با توجه به ترکیب کلمه نوروز که از دو کلمه « نو » و « روز » تشکیل شده است، اختلاف نظری وجود ندارد؛ اما اگراختلافی است در شخصیتی است که این روز را نام نهاد. آنچه مسلم است این است که نوروز آغاز تحولی مثبت در جامعۀ آن روز بوده است. یا خسم نابود شد یا عدالت کسترش یافت و یا ...
مرحوم علامه مجلسی در بحار از قول ابوریحان بیرونی می نویسد « بعضی از حشویه گفته اند که وقتی سلیمان بن داود انگشتر خود را گم کرده بود، ملک و پادشاهی از او رخت بربست. اما بعد از چهل روزآن به وی بازگشت. بعد از آن شوکتش به او بازگشت و پادشاهان نزد او آمدند و پرندگان به فرمان او در آمدند و فارسیان گفتند: نوروز آمد. یعنی روز جدید آمد. و به این خاطر نوروز نام گرفت. که سلیمان به باد فرمان داد و پرستوها را به حضور پذیرفت...»
اینکه جمشید همان سلیمان باشد یا اینکه سلیمان نوروز را ایجاد کرده باشد مورد مخالفت برخی از مورخان قرار گرفته است.
ولی دانشمندانی مانند ابن مقفع ثابت کرده اند که این نشریه اشتباه محض است چه را که بین جمشید و سلیمان سه هزار سال فاصله است.
دهخدا علت نامگذاری نوروز این گونه ارائه می دهد که :
« ایرانیان باستان جشنی داشتند بنام فروردگان [ فروردیان ] و آن ده روز طول می کشیده. فروردگان که در پایان سال گرفته می شد ظاهراً در واقع روزهای عزا و ماتم بوده نه جشن و شادی، چنانکه بیرونی راجع به همین روزهای آخرسال در نزد سغدیان گوید: در آخر ماه دوازدهم « خشوم » اهل سغد برای اموات قدیم خود گریه و نوحه سرائی کنند و چهره های خود را بخراشند و برای مردگان خوردنیها و آشامیدنیها گذارند.
ظاهراً به همین سبب جشن نوروز که پس از آن می آمده علاوه بر آنکه روز اول سال محسوب می شده روز شادی بزرگان بوده است. فردوسی که بدون شک مواد شاهنامۀ خود را مع الواسط از خداینامک و دیگر کتب و رسایل پهلوی اتخاذ کرده ، اندر پادشاهی جمشید گوید :

به فرکیانی یکی تخت سـاخـت چه مایه بدو گوهر اندر نساخت
که چون خواستی دیو برداشتی زهـامون به گردون برافراشـتـی
چو خـورشـید تـابان میـان هوا نـشـسـت بـر او شـاه فرمـانـروا
جهان انجمن شـد بر تخت اوی فـرو مـانـده از فـره بـخـت اوی
بـه جـمشــید گـوهر افشـاندند مـر آن روز را روز نـو خـواندند
سـر سـال نـو هـرمز فرودیـن برآسوده از رنج تـن دل زکیـن
بزرگان به شـادی بسیـاراستند من وجـام و رامـشگران سـاختند
چنین روز فـرخ از آن روزگـار بمانـده از آن خسـروان یـادگـار

دربارۀ پیدایش نوروز افسانه های بسیار نقل شده که هر چند اساطیر است اما تواتر آن اخبار وجه تسمیه نوروز و همچنین قدمت انتصاب آن به اعصار آریایی نیک آشکار می گردد.
یکی از آن افسانه ها به صورت زیر می باشد:
«... بعضی گفته اند که جمشید که او اول « جم » نام داشت و عربان او را « منوشلح» می گویند، سیر عالم می کرد چون به آذربایجان رسید فرمود تخت مرصعی را بر جای بلندی رو به جانب مشرق گذارند و خود تاج مرصعی بر سر نهاده بر آن تخت بنشیند ، همینکه آفتاب طلوع کرد و پرتوش بر آن تاج و تخت افتاد، شعاعی در غایت روشنی پید آمد، مردمان از آن شادمان شدند و گفتند این روز نو است...»
در آثار زبان فارسی بعد از اسلام هر جا که نسبت نوروز به جمشید نیست، شیوه سخن به گونه ای است که نسبت این جشن را به کیانیان می دهند.

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: جمعه 25 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

ايران باستان و آداب نوروز

ایران باستان و آداب نوروز

مورخان برای نوروز آدابی را برشمرده اند که از قدیم الایام در میان پارسیان مرسوم بوده است. که به طور خلاصه به شرح آن ها می پردازیم:
1- اسب دوانی : یکی از بازیها و سرگرمیهای ایام جشن نوروز اسب دوانی و چوگان بازی بوده است
2- کشتی گرفتن: از دیگر سرگرمیهای ایام نوروز کشتی گرفتن پلوانان در میدانها بوده است.
3- جامه نوروزی: لباس نو پوشیدن خود و خانواده، سرمه کشیدن به چشم و معطر ساختن بدن و لباس و بستن زینت و زیور به خود از آدابی بود که در نوروز ایرانیان به انجام آنها مقید بودند. انتخاب نوع رنگ لباس که عموماً سرخ و سبز بوده است برای افزایش شادی ناشی از آمدن نوزور جلوه ای خاص داشته است.
4- حنا بستن: در کنار لباسهای نو و زیبا برای افزایش زیبایی، مردم دست و پای خود را حنا می بستند.
5- حلوا و شیرینی: تهیه و خوردن حلوا و شیرینی و عمومیت یافتن آن بین مردم در نوروز، از آدابی است که تا کنون نیز ادامه دارد.
6- آرایش و آذین: ایرانیان در نزدیکیهای نوروز ضمن آراستن خود، منازل و کوچه ها را نیز آذین می بستند و به پاکسازی محل سکونت و کار خویش می پرداختند.
7- آزادی زندانیان: در ایام نوروز زندانبانان بر زندانیان آسانتر می گرفتند و برخی از آنها نیز از زندان آزاد می شدند. به باور ایرانیان، جمشید در نوروز چینین کرد و از آن پس این سنت همه ساله اجرا می شود و حکومت و مردم به آن پایبند گردیدند.
8- هدیه های نوروزی: در ایران هنگام عید داد و ستدهای نوروزی در میان شاهان و مردم معمولی رواج داشته و تا همین سالها این سنت انجام میشده است. این داد و ستدهای به دو گونه بوده اند، یکی از آنها که معمولترین و عمومی ترین بود همان هدیه و بخششی بود که از طرف بزرگترها به زیر دستان و کوچکترها داده می شد. و دیگری که شاید داد و ستدی که در ایام نوروز انجام می گرفت پیش کشهایی بود که از طرف سران سپاه و درباریان و مالکان به دربار فرستاده می شد.
9- هفت سین نوروزی: یکی دیگر از آیین های نوروزی که از دیرگاهان پیشینه داشته وهم امروز تقریباً درهمه شهرهای ایران رواجی دارد چیدن سفره « هفت سین » است. سبب گزینش هفت سین روشن نیست، اما عدد هفت یکی از اعداد مورد احترام و مذهبی ایرانیان باستان بوده است. احتمال می رود هفت سین را به مناسبت هفت امشا سپند برگزیده باشند، همچینین محتمل است سفره هفت سین دگرگون شده سفره ای باشد که در ایام فروردگان برای پذیرایی از فروهرهای درگذشتگان در اطاق مرده و یا بالای بام خانه ها می گذاشتند.
به هر حال انتخاب هفت سین و اینکه هرسین را به نام کدام امشاسپند نام کرده و سبب آن انتخاب چه بوده است هنوز بر کسی معلوم نیست. بعضی هم معتقدند که بجای هفت سین، هفت شین هم می تواند باشد.
10- سبزی کاری : مردم چند مدت قبل از آغاز نوروز در ظرفهای کوچک گندم و جو و عدس و مانند اینها تهیه می کردند و آنها را در همان ظرفها سبز می کردند که در منزل ویا هفت سین می گذاشتند و با دیدن آن طبیعت را به خاطر آورده و سبزه بهار را به خانه های خود نوید می دادند.
11- تبریک نوروزی: از آیین های دیگر نوروز گفتن تبریک به یکدیگرست، بطوریکه هر شخص با دیدن خویشان و یا دوستان خود آمدن نوروز را تبریک گفته و آرزو می کند که طرف مقابل صد سال و یا هزار سال زنده باشد و نوروزهایی را درک کند.
آداب و سنن دیگری نیز در نوروز وجود دارد که همه آنها را می توان در نغمه سرایی، خنیاگری، باده گساری و چنگ زنی خلاصه کرد. بهر حال به نظر می رسد که همه آداب و سنن نوروز در جهت شادمانی و بهره گیری بیشتر از طبیعت و لذات دنیوی است.

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: جمعه 25 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

آداب نوروز در اسلام

آداب نوروز در اسلام

پس از ظهر اسلام و گسترش آن به ایران زمین با توجه به کتب فقها و متون سنت از آداب نوروز در اسلام می توان به موارد زیز اشاره کرد:
1- غسل نوروز: « اذا کان یوم النیروز فاغتسل...» وقتی نوروز شد غسل کن.
بر طبق این حدیث غسل کردن از آداب نوروز محسوب می شود بویژه آنکه در حدیث دیگری آب ریختن سنت نوروز قلمداد شده است. براساس این حدیث وقتی پیامبر بنی اسرائیل خواست هزاران نفری که مرده بودند به دستور خداوند زنده کند بر آنان آب پاشید و پاشیدن آب سنت نوروز شد زیرا آن اتفاق عجیب مقارن با نوروز بود.
به نظر می رسد آب ریختن در نوروز با سفارش احادیث که غسل نوروز بجا آورید به مرور تغییر یافته است. فقها نیز در فتاوای فقهی خود به غسل نوروز البته بصورت استحبابی اشاره کرده اند.
2- هدیه نوروز: هدیه دادن در نوروز از قدیم الایام مرسوم بوده است. در اسلام نیز این رسم با همان کیفیت تأیید شده است. یعنی رسم هدیه دادن بطور کلی مورد پذیرش واقع شده است در برخی از موارد حتی معصوم سفارش داده بودند که به یکدیگر هدیه دهید.
3- دید و بازدید: «... تهادو و تواصلو فی الله » بخاطر خدا به یکدیگر هدیه داده و صله رحم کنید.
دید و بازدید و تبریک نوروزی به عنوان یکی از آداب نوروز برشمرده شده است با توجه به آن اسلام این رسم پسندیده را در نوروز تأیید کرده، هر چند در ایام دیگر سال واجب است و معنای آن اینست که در همه احوال صله رحم واجب بوده اما در نوروز این وجوب تأکید بیشتری داشته.
4 و 5- لباس تمیز پوشیدن و معطر شدن: « قال: اذا کان یوم النیروز فاغتسل و البس انظف ثیابک و تطیب باطیب طیبک...» وقتی نوروز شد غسل کن و بهترین و پاکیزه ترین لباسهایت را بپوش و با بهترین عطرها خو را خشبو ساز.
6- روزه گرفتن: « اذا کان یوم النیروز... و تکون ذلک الیوم صائما.» وقتی نوروز شد در آن روز روز باش.
به موجب این حدیث روزه گرفتن از آداب نوروز است فقها نیز در باب روزه های استحبابی روزه اول نوروز را مستحب دانسته اند.
7- نماز عید: « اذا کان یوم النیروز... فاذا صلیت النوافل الظهر والعصر فصل بعد ذلک اربع رکعات تقراً...»
وقتی نوروز شد... وقتی نمازهای نوافل و ظهر وعصر را خواندی بعد از آن 4 رکعت نماز بخوان. بطوریکه در رکعت اول فاتحة الکتاب را خوانده و بعد از آن ده مرتبه سوره قدر را می خوانی و در رکعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره جحد را می خوانی و در رکعت سوم بعد از حمد ده مرتبه سوره توحید را می خوانی و در رکعت جهارم بعد از حمد ده مرتبه سوره های ناس و فلق و را می خوانی، بعد از آنکه از خواندن نماز فارغ شدی سجده شکر بجا آورده و در آن سجده از خدا می خواهی تا خدا گناهان پنجاه ساله ات را بیامرزد.»
این نماز در حالی توصیه شده است که معمولاً هم در گذشته و هم در حال گروهی از مردم با ورود به نوروز به قدری از معنویات غافل می شوند که گویا خبر دیگری نیست.

مع الوصف تاکید بر آنست که اسلام نوروز را پذیرفته اما به آن جهت داده است. باید از آمدن بهار درس معاد آموخت، باید پیش از آمدن نوروز خانه تکانی کرد و خانه را از خبث و گرد غبار،و دل و قلب و روح را با غسل نوروز از حدث پاک کرد ، باید هنگام سال تحویل دعای:

یا مقلب القلوب والابصار

یـا مـدبـر الـیـل و الـنـهـار

یا محول الحول والاحوال

حول حالنا الی احسن الحال

را با خلوص نیت در مکانهای مقدس و یا در هر جایی با وضو و رو به قبله، به یمن ورود به سال جدید خواند، باید هنگام سال جدید به یاد مستمندان و بیچارگان افتاد.

التماس دعا

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: جمعه 25 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

بيىار شويد اي همراهان...

 

بيدار شو اي خفته بيدار شو و فنا را با تمام وجود لمس كن, تحمل اين همه مشقت و رياضت براي پيوستن به او و يكي شدن در او و مقدمه‌اي اين كار ايثار است. اين ره تكوين و تكامل, شيره جان مي‌خواهد و جان باز, كه حركت توحيدي در فطرت ما به وديعه گذاشته شده, به خودآ و به خويشتن خويش, بايد قدم به قدم به كعبه‌ي آمال نزديك شد, اين سر عشق است و همه اوست (هو ذكر, ذاكر, مذكور) كه عشق و عاشق و معشوقه يكي است. بايد به حق توحيدي وصل شويم و شك و ترديد و دودلي و وسوسه را به كناري گذاشته و با علم و اطمينان وبخود رسيدن, بخود آئيم و اين همان قصه پيام آوري و توصيف آتش توسط پروانه‌هاست, يكي گرمابخش و آن ديگري آرام بخش و آن ديگري سوزاننده ناميدش و اما آخري, خود را به آتش زد و تمام بال و پرش سوخت وگفت آتش اين است لمس تجربه و قائم به ذات بودن همين است, امروز كانگ فو نياز به پروانه‌ي چهارم و رهرو مشتاق دارد و دراين سير و سلوك هيچ منزلي را نمي‌توان بي سپردن منزل پيشين در نورديد و افسانه‌ي ديگر براي محك زدن شمشيربازان دلاور, فردي را در پشت در ورودي كه تمام شمشيربازان مي‌بايست از آن رد شوند, مي‌گمارند و قرار بر اين است كه لحظه‌اي كه شمشير زنان وارد محوطه مي‌شوند مرد پنهان شده سعي به زدن ضربه‌اي ناگهاني با چماق نمايد و بدين سان واكنش هر يكي مطالعه گردد اولي گرفتار مي‌شود و دومي به ضربه جاي خالي داده و به جاي آن ضربه‌اي به مرد مي‌زند و او كاملاً براي پذيرش مناسب نبوده و سومي در آستانه‌ي در ورودي مي‌ايستد و به مرد كه در ديگر سوست اخطار مي‌كند كه سعي نكند چنان حقه‌اي به جنگجوي واقعي بزند ولي حضور خصم پنهان را در درونش حس كرده و اين مقدمه نمي‌خواهد, بايد درناخودآگاه خود آگاهي بيابيم و ناخودآگاه خود پديده‌اي براي حس كردن است, بايد دانست كساني كه در اين دانائي كه ملهم از حركت توحيدي است قدم گذاشته‌اند از بدو تولد, حتي قبل از آن نيز طريقت دانائي را به دويعه گرفته‌اند و خداي متعال آنان را مكلف كرده و تكليف را مي‌دانند و به انجام مي‌رسانند و اگر درك نكنند به اسفل السافلين سقوط خواهند كرد و اين توانائي‌هاي حسي و دانستگي (انديشه) و نهادي و فردي و بستگي‌هاي غيرجسمي, اينها نمودهاي من و تو و ماست.

 

 

خدايا, مهربانا, الهي, چه ياد كنم, بي‌فنا كه توئي و كل زنده بتو و در اينجا از آرزوي دل مشتاقان و غريق عشقت ياد مي‌كنيم كه هر كه دوستت را شناخت تو را شناخت

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: سه شنبه 22 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

براي ورزش هاي رزمي چه نرمش هايي انجام بديم ؟؟؟؟؟
ورزش رزمي به دو دستگاه انرژي هوازي و اسيد لكتيك نياز دارد.

 

طراحي يك سيكل تمريني براي ورزش رزمي:

1- 20 دقيقه دو كاملا نرم ( تقويت هوازي بدن )

2- بعد از 20 دقيقه دو نرم استارت هاي سرعتي رو به تمرينات اضافه مي كنيم (استارت ها كوتاه به اندازه فقط يك طول سالن ورزشي در هر دور از سالن) 10 دور (تقويت اسيد لاكتيك بدن)

3-تمرينات ايستگاهي كه به تمرينات كششي توجه زيادي شود. تمرينات كششي و انعطاف پذيري بدن از واجبات ورزش رزمي محسوب مي شود.

4- بعد از نرمش در هر جلسه تمريني ضربات ايستگاهي تكنيك هاي دست و پا بدون استفاده از كيسه و ميت هر دست و پا به طور جداگانه 100 ضربه كار شود حتي در صورت حرفه اي بودن ورزشكار اين كار موجب استقامت قلبي عروقي ورزشكار و درست بودن استيل ضربه زدن در مبارزات مي شود.

5- حالت مبارزه سايه (شادو) در فضا به صورت فردي 4 راند 2 دقيقه اي.

6-تمرين با ميت 2 نفره به صورت تايم 1 دقيقه اي با نوبت 8 راند.

7- مبارزه سايه (شادو) 2 نفره 3 راند 2 دقيقه اي.

8- مبارزه با تجهيزات ايمني ساق بند روپا و ...

9- سرد كردن بدن.

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: یک شنبه 20 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

در کف مردانگی شمشیر میباید گرفت....

در کف مردانگی شمشیر میباید گرفت              حق خود را ازدهان شیر میباید گرفت

              کانگ فوتوآ که راه ورسم ماست                21خط است و مقصودش خداست

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: پنج شنبه 17 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

زین همرهان سست عناصر دلم گرفت شیر خدا و رستم دستانم آرزوست

زین همرهان سست عناصر دلم گرفت   شیر خدا و رستم دستانم آرزوست

 

 

به ادامه مطلب مراجعه کنید...


ادامه مطلب
نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: پنج شنبه 17 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

« شعری در مورد امام زمان (عج) »

 

گـــر چــه پیـمان را شکستم بر سـر پیمانه ام بـا همـــه بد عــهدی ام آن عـاشق دیوانـه ام
 
گـــر بــه ظاهــر دورم از درگــاه تو ای نازنیـــن بـاز هــــم مشــتاق روی دلـــکش جـانـانــه ام
 
از در مـــیخانه ات ای شـــاهد خـــوبان مـــران با هـــمه عصیان همان دردی کـش میخانه ام
 
پـــــرده بردار از رخ زیـــــبا که مشتاق تـــــوام آن رخ زیـــــبـا ندیــــــده، والــــه و دیــــوانه ام
 
پادشـــــاه جــــودی و ما بـــنده درگـــاه تـــــو منتـــــظر بـر درگهت ،زان بخشش شاهانه ام
 
در مـــــیان بحــر هجران غوطه ور گشتم ولی باز هـــم در جستجوی گــوهـــــر دردانـــــه ام
 
همچون من هرگز نباشـد بردرت پیمان شکن لیــک با الــــطاف غــیر از تو، شـها!بیگانه ام
 
چون که لطف توست تنها ضامن رســوایی ام ور نـــه آن گــردم که افشـــان در دل ویرانه ام
 
انتـــظارت بیش از حــد شد، تحمل تا به کی؟ آفتـــابـا! بـــــهر دیـــــدار رخـــــت پروانـــــه ام
 
والــــــه و شــــیدا و مـستم لیک، محتاج توام
 
یک نــــظر بر من نــــــمـا، ای عارف فرزانه ام! 

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: پنج شنبه 17 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

تاثیر نماز در ورزشکاران

تاثیر نماز در ورزشکاران

 

بسیاری از مسلمانان بزرگسال كه از زمان كودكی به اقامه نماز مشهور بوده اند، در سن پیری و با داشتن عمرهای بالا، تا حد زیادی از سلامت جسمانی و عقلی قابل قبولی برخوردارند.

این پژوهش، تلاش‌های علمی انجام شده را بررسی نموده، با تحلیل و بهره‌برداری از دستاورد‌های این تحقیقات، به دنبال رسیدن به هدف مقاله است. هدف این تحقیق، توجه دادن به حقیقتی مهم است: عبادت‌های اسلامی فواید جسمی روشنی برای بدن انسان دارد. این پژوهش به دنبال بیان تاثیرات مثبت حركات نماز در چرخش خون در مغز و مقارنه تاثیرات نماز با تاثیر جایگزین‌های آن در اثر انجام ورزش است به ویژه این كه انجام ورزش یكی از وسایل متعارف برای حفظ سلامتی بدن است، در این تحقیق به دست‌آورد پژوهش‌های انجام شده دیگر در گذشته، تكیه شده.

این پژوهش به بررسی فایده فرمان الهی به شروع نماز، در سن كودكی می‌پردازد. آغاز نماز در این سن، باعث می‌شود كودك، نماز را به خوبی به جا آورد و به انجام نماز به شكل صحیح، عادت كند. انجام صحیح حركات نماز، باعث پدید آمدن بیشترین تاثیرات مطلوب بر بدن خواهد شد.

با توجه به این كه مغز یكی از مهم‌ترین اعضای بدن به شمار می‌رود، وظیفه آن به میزان زیادی به جریان چرخش خون بستگی دارد. جریان چرخه خون، تغذیه كننده مغز می‌باشد. چرخه خون ویژگی‌هایی دارد كه همین ویژگی‌ها نشاط و پویایی مغز را تامین می‌كند. یكی از این ویژگی‌ها وجود چرخه ذخیره‌ای است كه در مواقع اضطراری و مورد نیاز به كار می‌افتد. همچنین دارای نظامی خودكار برای تنظیم چرخه خون در مغز است كه ثبات جریان خون به مغز را در شرایط گوناگون تضمین می‌كند.

بر اساس تحلیل انجام شده در این پژوهش‌ها، مشخص شده كه گونه‌های مختلف ورزش به چرخه خون در مغز آسیب می‌رساند. به عكس نماز كه یكی از وظایف دینی اسلامی است، فواید بسیاری در این زمینه دارد. ورزش بدنی از این جهت كه خون را به شكل مستقیم از مغز سرقت می‌كند و برای تغذیه عضلات دیگر به كار می‌گیرد، به چرخه خون در مغز ضرر می‌زند. این تغذیه عضلانی به حساب تغذیه خونی مغز گذاشته می‌شود.

همچنین در نتیجه سرعت گرفتن عملیات تنفسی در هنگام انجام ورزش، معدل دی‌اكسید‌كربن در خون، پایین می‌آید كه پیامد آن، آرام‌تر شدن جریان خون به سمت مغز است، زیرا نسبت دی‌اكسید‌كربن در خون یكی از مهمتر‌ین عوامل جریان خون به سمت مغز به شمار می‌آید. گزارش‌های علمی فراوانی وجود دارد كه حاكی بی‌هوشی ورزشكاران هنگام فعالیت ورزشی یا بلافاصله بعد از ورزش است، در حالی كه این بی‌هوشی‌ها هیچ گونه سابقه بیماری قلبی را به همراه نداشته. این گزارش‌ها نیز آسیب‌رسانی ورزش به فرآیند خون رسانی مغزی را تأیید می‌كند.

همچنین گزارش‌های گوناگون دیگری، بیانگر پایین آمدن نیروهای اعتدالی در بسیاری از ورزشكاران می‌باشد كه سرزنش بیشتری را نسبت به مسأله ورزش برانگیخته است. اضافه بر این سكته‌های قلبی متعدد در هنگام ورزش - در ورزشكاران بیمار و ورزشكاران سالم- تأیید‌گر نظریه آثار نامناسب برخی ورزش‌های خشن می‌باشد.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد، حركات نماز بر جریان خون در مغز تأثیرات مثبت فراوانی داشته باشد. در هنگام سجده با متمایل شدن سر به سمت پایین، جریان خون به سمت مغز افزایش می‌یابد همچنین خم شدن بدن بر روی خود هنگام سجده، به جهت‌گیری خون از اطراف بدن به سمت اعضای درونی و مغز كمك می‌كند. اضافه بر این،هنگام سجده و تمایل سر به سمت پایین، معدل دی‌اكسید‌كربن در خون به شكل فیزیولوژیك افزایش می‌یابد. این حالت در نتیجه فشار اعضای دستگاه گوارشی بر ریه پدید می‌آید. بالا رفتن نسبت دی‌اكسید‌كربن در خون باعث اضافه شدن جریان خون به سمت مغز خواهد شد.

همچنین خم‌شدن مكرر سر به پایین در هنگام ركوع و سجود؛ سپس بالا آمدن سر هنگام ایستادن و نشستن، كمك می‌كند از نظام خودكار توازن جریان خون به مغز، مراقبت بیشتری شود. مشهور این است كه این نظام خودكار اعتدالی، با افزایش سن، فرسوده می‌شود.

نظام خودكار توازن جریان خون در مغز در هنگام سجده، عكس‌العمل دو گانه‌ای از خود نشان می‌دهد: در ابتدای سجده‌، مانع جریان خون اضافه‌ به مغز می‌شود. این حالت باعث آمادگی مغز برای دریافت جریان بیشتر خون می‌شود. جلوگیری ابتدایی از جریان خون به مغز به جریان چرخش احتیاطی خون به مغز، این فرصت را می‌دهد تا برای فعالیت و عملكرد خود آماده شود. در مرحله بعد، به خون اضافه اجازه داده می‌شود به سمت مغز جریان پیدا كند و سرانجام در جایگاه‌های ذخیره خون توزیع شود. به این صورت، از این كاركرد مهم احتیاطی مراقبت می‌شود. كاركردی كه بنابر مشهور با افزایش سن و پیری، تضعیف می‌شود و چه بسا بی‌توجهی و عدم به كارگیری هم در این ضعیف شدن مؤثر باشد.

این عكس‌العمل دوجانبه نظام خودكار چرخش خون در مغز، در هنگام سجده، ما را به سمت فهم بهتری از فایده انجام فرمان الهی در نماز هدایت می‌كند. از نظر فقهی حركات نماز باید به گونه‌ای با آرامش انجام شود كه از انجام این حركات مطمئن شویم. تنها در این صورت است كه فایده مطلوب حركات نماز نسبت به چرخش خون در مغز به دست می‌آید. با انجام آرام حركات نماز به هر یك از عكس‌العمل‌های چرخش خونی فرصت داده‌ایم تا متناسب با هر یك از حركات نماز، در مجرای صحیح خود قرار بگیرد.

بر اساس توضیحات بالا، روشن می‌شود كه نماز در اسلام، تأثیرات روشنی بر جریان خون در مغز دارد، از انجام وظیفه جایگاه‌های ذخیره خون در مغز و همچنین از نظام خودكار چرخش خون در مغز محافظت می‌نماید.این تحقیق مدعی فهم علت وجوب حركات نماز در اسلام نیست. شاید رسیدن به چنین فهمی برای هیچ‌كس عملی نباشد ولی در عین حال تلاش دارد برخی تأثیرات ناشناخته نماز بر چرخش خون در مغز را ملموس نماید. بر اساس گفته‌های بالا، می‌توان نتیجه گرفت چند لحظه سجده در بارگاه الهی می‌تواند بسیاری از آثار مضر فعالیت‌های روزانه و ورزش را بر چرخش خون در مغز، از بین ببرد و از انواع تمرین‌های مختلف ورزشی بی نیاز سازد.

علی رغم بیان این فواید روشن، این تأثیر، تنها فایده جسمی نماز نیست، چه این كه اگر تمام فواید جسمی نماز را هم در نظر بگیریم، این فواید برترین فایده نماز نخواهد بود. در حقیقت فواید معنوی نماز را باید بزرگترین نوآوری این واجب الهی دانست.

در پایان لازم به تذكر است كه هدف این پژوهش، تشویق به ترك ورزش نیست؛ بلكه در دوره‌ا كه اشتیاق به پزشكی جایگزین و درمان‌های طبیعی در حال رشد است، نگا‌ه‌ها را به توجهی جدی‌تر به سوی اسلام و رسالت بزرگ آسمانی آن فرامی‌خواند، اسلامی كه تمامی فرمان‌هایش به مصلحت انسان است.

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: دو شنبه 14 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

سخنان و حرف های بزرگان ورزش رزمی

 

 

 

نصيحت استاد

يك شاگرد بعد از هزار روز تمرين هنوز يك مبتدي است كه بعد از ده هزار روز تمرين به اين نتيجه ميرسد. (( ماسو تاتسو اوياما))

هر مكاني ميتواند يك دوجو (( محل تمرين )) باشد. ((مثل بودايي))
كسب شناخت ديگران خرد است و كسب شناخت خود ‘ روشن بيني. ((لائو تـزو))


هيچ چيز براي يك ذهن با اراده غير ممكن نيست.


آنكه كنترل شخصي ندارد ‘ نه عقل دارد و نه قدرت تمركز فكر‘ و آنكه تمركز فكر ندارد ‘آرامش ندارد و آنكه آرامش ندارد چگونه شاد و خرسند باشد.
((بها گاوادگيتا))


صبر و شكيبايي از خصوصيات يك مرد است. ((كوا يي كوتـزو))


كساني كه در امور جزئي و پيش پا افتاده زندگي از خود صبر نشان ميدهند و خود را كنترل ميكنند در آينده نيز در رويارويي با مسائل بزرگتر و مهمتر از قابليت مشابهي برخوردار خواهند بود.

تا زماني كه خودتان را با تمامي ضعفها نپذيريد‘ چيزي نخواهيد آموخت. شما بايد اين حقيقت را قبول كنيد كه نقاط ضعف و نقاط قوت داريد و بايستي قابليتها و استعدادهاي خودتان را توسعه دهيد. (( بروس لي))

به جاي اينكه هر كاري را به نحو احسن انجام دهيد سعي كنيد آن كار را تا آنجا كه در توان شماست به طور كامل انجام دهيد. نيروي ذهن نامحدود و نيروي عضلات محدود است. ((كويچي توهي))


شما شايد براي مدت زيادي تعليم گيريد ‘ مدت بسيار طولاني‘ ولي اگر شما فقط دستها و پاهايتان را حركت دهيد و مانند يك عروسك خيمه شب بازي به بالا و پايين بپريد در اين صورت ياد گيري هنررزمي با ياد گيري رقص نبايد آنچنان تفاوتي داشته باشد بنا بر اين شما اصل موضوع را درك نخواهيد كرد و در درك خمير مايه هنرهاي رزمي ناموفق خواهيد بود . ((گيچين فوناكوشي))


علم و عمل يكي و يكسان هستند. ((سامورايي ماكزيم))


براي دستيابي به پيروزي بايستي خود را به جاي حريفتان بگذاريد . اگر شما خود را درك نكنيد صد در صد مي بازيد.


اگر خودتان را درك كنيد پنجاه درصد مواقع پيروزيد ولي اگر خود و حريفتان را درك كنيد صد در صد پيروزيد. (( تسو توما اوشيبا))


دانش فني كافي نيست‘ شخص بايد فراتر از فنون پيش رود . د ر صورتي كه هنر خارج از ضمير ناخود آگاه رشد يابد تبديل به هنر بي هنري مي گردد.

(( دايستسو سوزوكي))

 
ذهن يك انسان كامل و پختـه به آيينه اي مي ماند‘ چيزي را جذب نميكند‘ در انتظار چيزي هم نيست‘ هر چيز را باز مي تاباند و در خود نگه نميدارد به همين دليل فرد كامل بدون بكار گيري سعي فراوان‘ با تلاش بي زحمت عمل ميكند. ((چوانگ تـزو))

بر اثر تقلا و تلاش كمتر‘ از قدرت و سرعت بيشتري برخوردار خواهيد بود. (( بروس لي))

ترس وجود خارجي ندارد و فقط سايه اي بيش نيست كه فاقد جسميت است. ((استاد هان))

به افكار منفي اجازه ورود به ذهنتان را ندهيد چرا كه آنها همچون علفهاي هرز جرات و شهامت و اعتماد به نفس شما را در خود خفه كرده و نابود ميسازند.
(( بروس لي))

از طريق تجسم كردن موفقيت به جاي شكست ميتوان اعتماد به نفس را پرورش داد نه از طريق داشتن اعتماد كامل . (( بروس لي))

افكار منفي فقط بوسيله تشويقها و توجهات شما قدرت ميگيرند و باعث از پا در آوردن شما ميگردند. دستيابي به صد پيروزي در طي صد مبارزه مهارت خارق العاده اي نيست ‘ ولي مغلوب ساختن دشمن بدون كوچكترين مبارزه بالاترين مهارتهاست. (( سا ن تـزو))
نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: دو شنبه 14 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

پيچ‌خوردگي پا

پیچ خوردگی پا


اگر ناگهان پاي‌تان پيچ خورد...

پارگي رباط زانو

شايد شما هم واژه پيچ‌خوردگي را شنيده باشيد. پيچ‌خوردگي زماني رخ مي‌دهد که ضربه‌اي مانند سقوط، لغزيدن يا تصادف روي دهد. در اين حالت مفصل بيش از حد حرکت مي‌کند و رباط کشيده يا پاره مي‌شود.

براي آشنايي بيشتر با پيچ‌خوردگي و افزايش اطلاعات‌مان در اين خصوص پاي صبحت دکتر حميد بهتاش، متخصص ارتوپدي و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران نشستيم.

* پيچ‌خوردگي چطور ايجاد و در کدام مفصل بيشتر مشاهده مي‌شود؟

بسياري از آسيب‌ها تحت عنوان پيچ‌خوردگي نام برده مي‌شوند، ولي پيچ‌خوردگي واقعي، آسيب به ليگامان‌ها (ligament) است. ليگامان‌ها يا رباط‌ها، نوارهاي چربي از بافت همبند هستند که در داخل مفصل، يک استخوان را به استخوان ديگر متصل مي‌کنند.

پيچ‌خوردگي‌ها بيشتر در مفاصل مچ پا و زانو رخ مي‌دهند. علايم و نشانه‌هاي پيچ‌خوردگي عبارت‌اند از: تورم سريع گاهي همراه با تغيير رنگ پوست، اختلال در عملکرد مفصل يا احساس ناپايداري، درد و حساسيت در ناحيه درگير و بروز مشکل در استفاده از مفصل.

* چطور مي‌توانيم بفهميم که مچ پا يا زانويمان پيچ خورده است؟

پارگي رباط مچ پا

هر مفصلي در بدن مي‌تواند دچار پيچ‌خوردگي شود. در هنگام پيچ‌خوردگي مفاصل مي‌توانند فعاليت داشته باشد يا اينکه ناپايدار باشند. در پيچ‌خوردگي حرکات و فشار روي ليگامان يا رباط دردناک است. اگر مفصل قادر به حرکت نباشد، ممکن است آسيب همراه با شکستگي يا دررفتگي باشد.

اگر شما به شکستگي يا آسيب جدي رباط در مفصل خود مشکوک هستيد و يا درد مفصل در حين تکان دادن، بعد از دو يا سه روز از بين نرفت، به پزشک مراجعه کنيد. پزشک ممکن است دستور تهيه عکس را به منظور مشاهده ي شکستگي احتمالي بدهد.

* آيا پيچ‌خوردگي‌ها با يکديگر تفاوت دارند؟

به‌ طور کلي هرچه درد شديدتر باشد، آسيب شديدتر است. پيچ‌خوردگي‌ها از نظر شدت از خفيف تا شديد متغير هستند.

پيچ‌خوردگي خفيف زماني رخ مي‌دهد که فيبرهاي داخل ليگامان بيش از حد کشيده شوند يا کمي پاره شوند. ممکن است شما در هنگام حرکت دادن مفصل درد خفيف يا قابل توجهي داشته باشيد و هنگامي که به مفصل دست مي‌زنيد، درد داشته باشد. تورم مختصري وجود دارد يا اصلا تورم وجود ندارد. شما معمولا مي‌توانيد وزن خود را روي مفصل وارد سازيد و عکس‌هاي راديولوژي طبيعي هستند. پيچ‌خوردگي‌هاي خفيف تکرار شونده منجر به تضعيف مفصل مي‌گردند.

پارگي رباط زانو

در اغلب موارد مفصلي که دچار پيچ‌خوردگي خفيف گرديده است قادر خواهد بود مدت 24 ساعت وزن را تحمل نمايد و طي دو هفته کاملا بهبود يابد.

*درباره نوع متوسط و شديد پيچ‌خوردگي هم توضيح دهيد؟

هنگامي که فيبرهاي رباط دچار پارگي مي‌شوند، ولي رباط به‌طور کامل پاره نمي‌شود، شما به پيچ‌خوردگي متوسط گرفتار شده‌ايد. درد موضعي هنگام لمس، متوسط هستند، ولي ممکن است به علت احساس ناپايداري، از بخش آسيب‌ديده استفاده نکنيد.

ممکن است مفصل شما کمي تورم داشته باشد و دچار تغيير رنگ سياه، آبي يا کبود شود.

اگر هم يک يا چند رباط به‌طور کامل پاره شوند، شما به پيچ‌خوردگي شديد گرفتار مي شويد که در اين حالت ناحيه دردناک، متورم و کبود است. شما نمي‌توانيد مفصل‌تان را به‌طور طبيعي حرکت دهيد يا بر آن فشاري وارد سازيد و اگر هم سعي کنيد از آن استفاده نماييد، ممکن است احساس عدم تعادل کنيد.

 

* براي درمان پيچ‌خوردگي چه اقداماتي مي‌توانيم انجام دهيم؟

کيسه يخ روي مفصل پيچ خورده

براي پيچ‌خوردگي ساده از يخ به مدت 24 ساعت بعد از آسيب استفاده نماييد تا تورم را کاهش دهيد. مفصل را با پوشش‌هاي محافظي نظير بانداژ الاستيک حمايت کنيد و آن را در وضعيت بالا نگه داريد. به آرامي فعاليت طبيعي را شروع کنيد. وقتي که يک روز يا بيشتر گذشت، به تدريج مفصل پيچ خورده را آزمايش کنيد.

* اگر بخواهيم با استفاده از دارو، دردمان را ساکت کنيم چه کارهايي توصيه مي‌کنيد؟

ممکن است بخواهيد از استامينوفن براي کاهش درد استفاده کنيد، يا از داروهايي نظير بروفن براي تسکين درد همراه با تورم استفاده کنيد.

دقت کنيد که مصرف آسپيرين و برخي از مسکن‌هاي ديگر ممکن است خون‌ريزي را افزايش دهند. به همين دليل حتما تحت نظر پزشک آنها را مصرف کنيد.

* اگر پيچ‌خوردگي به اندازه‌ اي جدي باشد که مفصل را دچار ناپايداري کند نيز مي‌توانيم آن را با دارو بهبود بخشيم؟

ورزش مفصل زانو

در اين حالت ممکن است شما به عمل جراحي براي ترميم رباطي که پيچ خورده، يا از استخوان جدا شده نياز داشته باشيد.

همچنين ممکن است پزشک با گچ يا آتل ناحيه مفصل پيچ خورده را بي‌حرکت سازد.

توصيه‌هاي پزشک در مورد بازتواني را انجام دهيد.

اين مرحله شامل برنامه درماني زير نظر فيزيوتراپ و برنامه‌اي ورزشي براي تقويت عضلات اطراف مفصل پيچ‌خورده است.

 

* برخي افراد به‌ طور مکرر دچار پيچ‌خوردگي مي‌شوند، آيا اين افراد مي‌توانند پيشگيري کنند؟

هنوز به‌ طور قطع نمي‌توان گفت با بانداژ، آتل‌گيري يا پوشاندن زانوها، مچ پا، مچ دست يا آرنج بتوان به طور موثر از پيچ‌خوردگي جلوگيري کرد، ولي اين وسايل ممکن است در بازتواني آسيب‌ها کاربرد داشته باشد. ورزش مخصوصا ورزش‌هاي استقامتي براي قوي کردن عضلاتي که به وسيله آسيب‌هاي مکرر ضعيف شده‌اند و براي پايدار کردن مفصل براي کمک به پيشگيري از تکرار پيچ‌خوردگي‌ها لازم هستند.

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: دو شنبه 14 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

نقاط حساس و آسیب پذیر بدن انسان

 نقاط حساس و آسیب پذیر بدن

 
برآمدگی بینی:این اصطلاح به منطقه میان ابرو و نقطه امتداد یافته تا سطح چشم اطلاق می شود و این نقطه فوق العاده اهمیت دارد. چرا که اگر ضربه ای محکم به آن اصابت کند ، می تواند از حرکت رو به جلوی شخص جلوگیری نماید.
 
بالای گوش:ضربه به این قسمت باعث آسیب پذیری میشودو شخص را از حالت تعادل خارج می نماید.
فک:ضربه به این قسمت باعث آسیب پذیری میشود و اگر شخص در حال دفاع نباشد امکان صدمه دیدن زیاد میباشد.

قسمت زیر بینی: این قسمت در مشت زدن قسمت مهمی است و اگر به آن ضربه برخورد کند باعث جاری شدن اشک و اگر ضربه محکم وارد شود دچار پارگی مویرگ ها و خونریزی میشود.
 
چانه: اصابت ضربه به این نقطه آسیب جدی را در پی خواهد داشت. آن چنان که بر اثر ضربه شدید ، کل بدن حریف به زمین می افتد.

کشاله ران:حتی یک ضربه سبک به این قسمت نیز به طور خطرناکی موجب ناتوانی شخص خواهد شد.لذا هنرجو باید آمادگی حفاظت از این قسمت را در خود ایجاد کند.

سیب آدم: برخورد ضربه به این نقطه ، شخص را از پا در می آورد. بدن، مکانیسم انعطاف پذیری را برای حفاظت از این نقطه به وجود می آورد ، بدین صورت که چانه به طور خودکار پایین می آید و آن را می پوشاند. بنابر این ضربه ای که به این نقطه پرتاب میگردد به احتمال زیاد به چانه برخورد خواهد کرد.

استخوان ترقوه: این استخوان شکننده بوده و به آسانی شکسته میشود و هنرجو باید همواره دقت در مراقبت و حفاظت از آن را به ذهن بسپارد. اگر استخوان تر قوه شکسته شود ، شانه خم میشود.
 
زیر بغل:عدم حفاظت از بغل ها می تواند منجر به شکست فرد در مسابقه شود. ضربه قوی در مسابقه شود. ضربه قوی به سمت بالا و زیر بغل باعث پارگی زردپی های شانه شده ، به طرز فجیعی موجب از جا در رفتن استخوان می شود.
این نقطه قسمتی از بدن می باشد که پس از دریافت ضربات متوالی امکان شکسته شدن وجود دارد، و در صورت شکستن دنده ها شکسته و به سمت قلب رفته و نتیجه آن مرگ می باشد.

دنده های آزاد(قابل جا به جایی):دنده های آزادبهدنده های پایینی گفته می شود که بسیار ضریف و شکننده می باشد. اگر این نقطه به وسیله ضربه آسیب ببیند درد تاقت فرسایی برای فرد خواهد داشت.
 
پشت پا:اگر زرد پی ها به سختی آسیب ببیند کف و قوزک پا هم ضربه خواهد دید، پس این نقطه اهمیت فراوانی دارد.
 
پایه مخچه:یکی از آسیب پذیر ترین نقاط بدن پایه مخچه می باشد، که اصابت ضربه به آن غش آنی را به دنبال خواهد داشت و در صورت بر خورد ضربات مکرر به این قسمت فرد به اختلالات عصبی و تضعیف بینایی دچار می شود.

کلیه ها: ضربه به کلیه ها بسیار درد ناک می باشد و می تواند سلامت و حیات فرد را به خطر می اندازد.
استخوان دنبالچهوارد آمدن ضربه به این قسمت در ستون پشتی مانع فعالیت شخص خواهد شد.

پاشنه آشیل: این قسمت حتی اگر هم آسیب نبیند ضربه محکم به آن ، بسیار دردناک خواهد بود.
 
شکم(بطن):این قسمت ، منطقه فوق العاده حساس و آسیب پذیری است ، که اصابت ضربه به آن خطر جدی را به همراه خواهد داشت.
نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: دو شنبه 14 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

یکصد و ده پند از لقمان حکیم به فرزند خویش



1- فرزندم هیچکس و هیچ چیز را با خداوند شریک مکن!
2- با پدر و مادرت بهترین رفتار را داشته باش!
3- بدان که هیچ چیز از خداوند پنهان نمی ماند!
4- نماز را آنگونه که شایسته است بپادار!
5- اندرز و نصیحت دیگران را فراموش مکن!
6- در مقابل پیش آمدها شکیبا باش !
7- از مردم روی مگردان و با آنها بی اعتنا مباش!
8- با غرور و تکبر با دیگران رفتار مکن!
9- در راه رفتن میانه رو باش!
10- بر سر دیگران فریاد مکش و آرام سخن بگو!
11- از طریق اسماء و صفات خداوند او را بخوبی بشناس!
12- به آنچه دیگران را اندرز می دهی خود پیشتر عمل کن!
13- سخن به اندازه بگو!
14- حق دیگران را به خوبی اداء کن!
15- راز و اسرارت را نزد خود نگاه دار!
16- به هنگام سختی دوست را آزمایش کن!
17- با سود و زیان دوست را امتحان کن!
18- با بدان و جاهلان همنشینی مکن!
19- با اندیشمندان و عالمان همراه باش!
20- در کسب و کار نیک جدّی باش!
21- بر کوتاه فکران و ضعیفان اعتماد مکن!
22- با عاقلان ایماندار مدام مشورت کن!
23- سخن سنجیدۀهمراه با دلیل را بیان کن!
24- روزهای جوانی را غنیمت بدان!
25- هم مرد دنیا و هم مرد آخرت باش!
26- یاران و آشنایان را احترام کن!
27- با دوست و دشمن خوش اخلاق باش!
28- وجود پدر و مادر را غنیمت بشمار!
29- معلم و استاد را همچون پدر و مادر دوست بدار!
30- کمتر از درآمدی که داری خرج کن!
31- در همۀامور میانه رو باش!
32- گذشت و جوانمردی را پیشه کن!
33- هر چه که می توانی با مهمان مهربان باش!
34- در مجالس و معابر چشم و زبان را از گناه باز دار!
35- بهداشت و نظافت را هیچگاه فراموش مکن!
36- هیچگاه دوستان و هم کیشان خود را ترک مکن!
37- فرزندانت را دانش و دینداری بیاموز!
38- سوارکاری و تیراندازی و ... را فراگیر!
39- در هر کاری از دست و پای راست آغاز کن!
40- با هر کس به اندازۀدرک او سخن بگو!
41- به هنگام سخن متین و آرام باش!
42- به کم گفتن و کم خوردن و کم خوابیدن خود را عادت بده!
43- آنچه را که برای خود نمی پسندی برای دیگران مپسند!
44- هر کاری را با آگاهی و استادی انجام بده!
45- نا آموخته استادی مکن!
46- با ضعیفان و کودکان سرّ خود را در میان نگذار!
47- چشم به راه کمک و یاری دیگران مباش!
48- از بدان انتظار مردانگی و نیکی نداشته باش!
49- هیچ کاری را پیش از اندیشه و تدبر انجام مده!
50- کار ناکره را کرده خود مدان!
51- کار امروز را به فردا مینداز!
52- با بزرگتر از خود مزاح مکن!
53- با بزرگان سخن طولانی مگو!
54- کاری مکن که جاهلان با تو جرأت گستاخی پیدا کنند!
55- محتاجان را از مال خود محروم مگردان!
56- دعوا و دشمنی گذشته را دوباره زنده مکن!
57- کار خوب دیگران را کار خود نشان مده!
58- مال و ثروت خود را به دوست و دشمن نشان مده!
59- با خویشاوندان قطع خویشاوندی مکن!
60- هیچگاه پاکان و پرهیزکاران را غیبت مکن!
61- خود خواه و متکبر مباش!
62- در حضور ایستادگان منشین!
63- در حضور دیگران دندان پاک مکن!
64- با صدای بلند آب دهان و بینی را پاک مکن!
65- به هنگاه خمیازه دست بر دهان خویش بگذار!
66- حالت خستگی را در حضور دیگران ظاهر مکن!
67- در مجالس انگشت در بینی مینداز!
68- کلام جدی را با مزاح آمیخته مکن!
69- هیچکس را پیش دیگران خجل و رسوا مکن!
70- با چشم و ابرو با دیگران سخن مگو!
71- سخن گفته شده را تکرار مکن!
72- از شوخی و مزاح خود کمتر کن!
73- از خود و خویشاوندان نزد دیگران تعریف مکن!
74- از پوشیدن لباس و آرایش زنان پرهیز کن!
75- از خواسته های نابجای زن و فرزندان پیروی مکن!
76- حرمت هر کس را در حد خود نگاه دار!
77- در بد کاری با اقوام و دوستان همکاری مکن!
78- از مردگان به نیکی یاد کن!
79- از حضومت و جنگ افروزی جدّا پرهیز کن!
80- با چشم احترام به کار دیگران نگاه کن!
81- نان خود را بر سفره ی دیگران مخور!
82- در هیچ کاری شتاب مکن!
83- برای جمع آوری بیش از حد مال و ثروت حرص مخور!
84- به هنگاه خشم شکیبا باش و سخن سنجیده بگو!
85- از پیش دیگران غذا و میوه بر مدار!
86- در راه رفتن از بزرگان پیشی مگیر!
87- سخن و کلام دیگران را قطع مکن!
88- به هنگام راه رفتن جز به ضرورت چپ و راست خود را نگاه مکن!
89- در حضور مهمان بر کسی خشم مگیر!
90- مهمان را به هیچ کاری دستور مده!
91- با دیوانه و مست سخن مگو!
92- برای کسب سود و دوری از زیان آبروی خود را مریز!
93- در کار دیگران کنجکاوی و جاسوسی مکن!
94- در اصلاح میان مردم هیچ گاه کوتاهی مکن!
95- ادب و تواضع را هیچ گاه فراموش مکن!
96- با خداوند صادق و با مردم با انصاف باش!
97- بر آرزو ها و خواسته های خود غالب باش!
98- خدمتکاری بزرگان و همکاری با مستمندان را فراموش مکن!
99- با بزرگان با ادب و با کودکان مهربان باش!
100- با دشمنان مدارا کن و در مقابل جاهلان خاموش باش!
101- در مال و مقام دیگران طمع مکن!
102- از رفت و آمد و مال و مرام و مسلک خویش کمتر بگو!
103- بجز خداوند هیچ کس و هیچ چیز را فرمانروا و فریادرس خویش مشمار!
104- عمر و روزی با حساب و کتاب است، پس مترس و طمع مکن!
105- عمر را برای عمل و عبادت و پاکی و پرهیزکاری غنیمت بدان!
106- اگر بهشت را می طلبی از فساد و ستم و گردن کشی پرهیز کن!
107- سرچشمه ی زشتی ها را دنیا پرستی و مستی و نادانی بدان!
108- بجز در حق و راستی بندگان خدا را بندگی و فرمانبری مکن!
109- خود را با ستم سلاطین شریک مگردان!
110- دنیای دیگر را به دست فراموشی مسپار

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: شنبه 12 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

مناجات خواجه عبدالله انصاری..

در عجبم از کسی که کوه را می شکافد تا به معدن جواهر برسد،ولی خویش را نمی کاود تا به درون خود راه یابد. خواجه عبدالله انصاری

 

 

الهی نام تو ما را جواز، مهر تو ما را جهاز، شناخت تو ما را امان، لطف تو ما را عیان.
الهی ضعیفان را پناهی. قاصدان را بر سر راهی. مومنان را گواهی. چه عزیز است آن کس که تو خواهی...
الهی در جلال رحمانی، در کمال سبحانی، نه محتاج زمانی و نه آرزومند مکانی، نه کس به تو ماند و نه به کسی مانی. پیداست که در میان جانی، بلکه جان زنده به چیزی است که تو آنی. خواجه عبدالله انصاری

 

الهی چون در تو نگرم از جمله تاج دارانم و چون در خود نگرم از جمله خاکسارانم خاک بر باد کردم و بر تن خود بیداد کردم و شیطان را شاد
الهی در سر خمار تو دارم و در دل اسرار تو دارم و بر زبان اشعار تو
الهی اگر گویم ستایش و ثنای تو گویم و اگر جویم رضای تو جویم
الهی اگر طاعت بسی ندارم اندر دو جهان جز تو کسی ندارم .
الهی ظاهری داریم بس شوریده و باطنی داریم بخواب غفلت آلوده و دیده ای پر آب گاهی در آتش می سوزیم و گاهی در آب دیده غرق . خواجه عبداللّه انصاری

 

الهی هر که تو را شناخت و علم مهر تو افراخت هر چه غیر از تو بود بینداخت.

آن کس که تو را شناخت جان را چه کند
فرزند و عیال و خانمان را چه کند
دیوانه کنی هر دو جهانش بخشی
دیوانه تو هر دو جهان را چه کند خواجه عبدالله انصاری

 

الهی مرا آن ده که مرا آن به
الهی اگر از دنیا مرا نصیبی است به بیگانگان دادم
واگر از عقبی مرا ذخیره ای است به مومنان دادم
در دنیا مرا یاد تو بس و در عقبی مرا دیدار توبس خواجه عبدالله انصاری

 

الهی ضعیفان را پناهی ؛ قاصدان را بر سر راهی ؛ مومنان را گواهی ؛ چه عزیز است آنکس که تو خواهی!
الهی هر که ترا شناسد ؛ کار او باریک و هر که ترا نشناسد ؛ راه او تاریک .
الهی توانائی ده که در راه نیفتیم و بینائی ده که در چاه نیفتیم .
الهی بر عجز خود آگاهم و بر بیچارگی خود گواهم ؛ خواست خواست توست ؛ من چه خواهم . خواجه عبدالله انصاری

 

الهی از پیش خطر و از پس راهم نیست دستم گیر که جز فضل تو پناهم نیست.
الهی ترسانم از بدی،خود بیامرز مرا به خوبی خود.
الهی بنیاد توحید ما خراب مکن و باغ امید ما بی آب مکن.
الهی هرکس ازآنچه ندارد مفلس است و من از آنچه دارم.
الهی ابوجهل از کعبه می آید و ابراهیم از بتخانه،کار به عنایت بود ،باقی بهانه.
الهی اگر مجرمم، مسلمانم و اگر بد کرده ام پشیمانم.
الهی کدام درد از این بیش باشد که معشوق توانگر بود و عاشق درویش... خواجه عبدالله انصاری

 

الهی من کیستم که ترا خواهم چون از قسمت خود آگاهم ، از هر چه می پندارم کمترم . خواجه عبدالله انصاری

 

الهی فرمودی که در دنیا بدان چشم که در توانگران می نگرید ، بدرویشان و مسکینان نگرید .
الهی تو کریمی را والاتری که در آخرت بدان چشم که در مطیعان نگری در عاصیان نگری. خواجه عبداللّه انصاری

 

الهی دلی ده که در حرص و آز بر ما باز نشود و قناعتی ده که چشم امید ما جز بروی تو باز نشود.
الهی دستم گیر که دست آویز ندارم و عذرم بپذیر که پای گریز ندارم.
الهی تحقیقی ده که از دنیا بیزار شویم و توفیقی ده که در دین استوار شویم . خواجه عبدالله انصاری

 

الهی اگر پرسی حجت نداریم و اگر بسنجی بضاعت نداریم و اگر بسوزی طاقت نداریم .
مائیم همه مسلمان بیمایه و همه از طاعت بی پیرایه و همه محتاج و بی سرمایه الهی چون نیکان را استغفار باید کرد ، نانیکان را چه باید کرد ؟
الهی مبینی و میدانی و برآوردن می توانی .
الهی چون همه آن کنی که می خواهی پس از این بنده مفلس چه می خواهی . الهی آمرزیدن مطیعان چه کار است . کرمی که همه را نرسد چه مقداب است ؟
الهی آفریدی رایگان و روی دادی رایگان . پس بیامرز رایگان که تو خدایی نه بازرگان خواجه عبدالله انصاری

 

الهی اگر چه بهشت چون چشم و چراغ است
بی دیدار تو درد و داغ است.
دوزخ بیگانه را بنگاه است.
وآشنا را گذرگاه است
وعارفان را نظرگاه است
الهی اگر مرا در دوزخ کنی دعوی دار نیستم،واگر در بهشت کنی بی جمال تو خریدار نیستم.
الهی!
من به حور و قصور ننازم،اگر نفسی باتو پردازم،از آن هزار بهشت سازم. خواجه عبدالله انصاری

 

الهی چون آتش فراق داشتی با آتش دوزخ چه کار داشتی . الهی روزگاری ترا می جستم خود را می یافتم . اکنون خود را می جویم ترا یافتم.
الهی بر عجز و بیچارگی خود گواهم و از لطف و عنایت تو آگاهم ! خواست خواست تو است من چه خواهم ؟ ( من چه دانم ؟) خواجه عبداللّه انصاری

 

الهی!خواندی تاخیر کردم.فرمودی،تقصیر کردم.عمر خود بر باد کردم و بر تن خود بیداد کردم.اگر گوییم ثنای تو گوییم.اگر جوییم رضای تو جوییم.
الهی!گفتی کریمم،امید بدان تمام است.تا کرم تو در میان است،نا امیدی حرام است. خواجه عبدالله انصاری

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: شنبه 12 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

تمرینات پلی متریک....

 

یکی از راههای موثر جهت تقویت سرعت و قدرت و توان انفجاری و چابکی تمرینات

پلی متریک است .اصول حرکت شناسی بر این اصل تاکید دارد که معمولا قبلا ز هر ....

 

پلی متریک
 

یکی از راههای موثر جهت تقویت سرعت و قدرت و توان انفجاری و چابکی تمرینات پلی متریک است .

.اصول حرکت شناسی بر این اصل تاکید دارد که معمولا قبل از هر حرکتی تعدادی از عضلات کشیده می

شوند که عکس العمل ان بصورت انقباض ظاهر می شود و باعث تجمع نیرو در عضله می گردد . بنابر این

طبیعی است کششهای فوری و سریع باعث اتحاد و جمع شدن قدرت در عضلات می شود .

در واقع کوتاهترین و سریعترین راه برای یک حرکت موثر، کشش ماهیچه ها می باشد

بعنوان مثال برای اینکه بتوانید بپرید نیاز است زانوها تا حدی خم شوند و ایجاد کشش در عضلاتی مانند

چهار سر ، عضلات باز کننده و همسترینگ است ، که نتیجه ان در نهایت منجر به پریدن می شود

. تمرینات پلی متریک هیچ شباهتی ازنظر بازدهی به انواع تمرینات مانند سرعتی ، قدرتی ویا هوازی

ندارد .بلکه خود ازسبکی مستقل بر خوردار است و مکمل سایر انواع تمرینات می باشد .

دکتر اسپازف روسی که ابداع کننده پلی متریک است در مورد آن چنین میگوید

که تمرینات پلی متریک در کنار سایر انواع تمرینات نقش هماهنگ

کننده و ارتباط دهنده آنها با یکدیگر است .

Squat jumpJump to boxLateral jump to boxSplit squats

 

BoundingLateral box push offsSingle leg lateral hops

 

 Bounding with rings Box drill with rings

Tuck jumps Lateral hurdle jumps

Zigzag hops Depth jumps

 

چند اصل مهم :

· توجه داشته باشید استفاده از وزنه در تمرینات پلی متریک مناسب نیست و

بهترین وزنه ، وزن ورزشکار می باشد .

· استمرار و مداومت در تمرینات بسیار حائز اهمیت است

· استفاده از الگوهای مناسب تمرینی متداول ( استفاده از تمرینات مشخص

واستاندارد توصیه شده ، به علت تخصصی بودن نوع این تمرینات بهتر است از

تغییرات دوری شود )

راهنماییهای مهم :

۱٫ ۵ الی ۱۰ دقیقه فعالیت هوازی و سپس ۱۵ دقیقه کشش به تمام گروههای

عمده ماهیچه ای

۲٫ پلی متریک را می توان در شروع یک تمرین استقامتی یا کار با توپ انجام

داد ویا در پایان یک جلسه تمرین .

۳٫ تمرینات پلی متریک نباید بازیکنان رااز نفس بیاندازویا خسته کند در واقع

بازیکنان از انجام آن خسته نمی شوند و احساس نشاط به آنان دست می دهد .

۴٫ ۲ دقیقه استراحت بین هر نوبت تمرینی مناسب است این استراحت

نباید مطتق باشد ، دویدن آرام یا گام به گام توصیه می شود.

۵٫ تیمهایی که هر روز هفته تمرین می کنند هفته ای ۲ جلسه و تیمهایی که یک

روز در میان تمرین می کنند هفته ای یک جلسه مناسب است . ( توجه

کنید که حداقل زمان بین ۲ جلسه پلی متریک باید ۴۸ ساعت باشد )

۶٫ اگر تمرینی باعث درد عضلات شد فورا آن را قطع کنید .

خصوصیات تمرین پلی متریک :

· این تمرینات نیرو را به قدرت تبدیل و درنهایت موجب رشد وتقویت

توان بازیکنان می شود .

· ایجاد نشاط و شادابی در تمرینات و تنوع حرکاتی

· ارتقاء سطح روحی ورزشکاران

· جهش در قابلیت تکنیکهای فردی و بالا بردن سطح اطمینان به نفس

بازیکنان ودر نتیجه تعالی تیمی

********************************************

چند نمونه از تمرینات پلی متریک :

۰۰۱ –ایستادن بر روی پا و پرش به کشیدگی کامل بدن در اوج پرش

ورعایت حالت خمیدگی پاها ، توجه کنید این تمرینات باید پیوسته بدون

استراحت در ۱ – ۲ دقیقه در ۲- ۳ست انجام شود

۰۰۲ – توجه کنید سر رو به جلو باشد بهم رسیدن و برخورد پاها در هوا

بسیار مهم است ، این تمرین باید پیوسته باشد و در ست های ۱-۲ دقیقه ای

۰۰۳- تمرین کاملا ساده ومتعارف می باشدتوجه کنید که درهنگام پرش کاملا

در هواشناور باشد .

۰۰۴ – این تمرین باید بر روی هر ۲ پا به نوبت انجام دهید توجه کنید بین

تعویض پاها فاصله زمانی بوجود نیاید .شما میتوانید این تمرین را بصورت

حرکت رو به جلو انجام دهیدمیتوانید در فاصله کوچکتر یا بزرگتر انجام

دهید

۰۰۵ – استفاده از حلقه ضروری نیست ولی باعث دقت و تمرکز میشود بازیکن پس

از رسیدن به پایان مسیر را بصورت مخالف با این حرکت ادامه دهد و مانع از قطع تمرین شود .

۰۰۶ – تمرینی ساده ولی پر محتوا به حرکت دستها توجه داشته باشید یکی از

بهترین نوع تمرینات پلی متریک می باشد .

۰۰۷ – در این تمرین نیز حرکت دستها باعث تحرک بیشتر می شود . این تمرین را

۷ – ۸ بار انجام داده و استراحت ۲ دقیقه بین هر ست .

 

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: شنبه 12 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

ایران.........
((ایران))
 
چو ایران نباشد، تن من مباد
 
بدین بوم و بر زنده یک تن مباد
 
اگر سر  به سر  تن به کشتن دهیم
 
از آن به که کشور به دشمن دهیم
 
دریغ است ایران که ویران شود
 
کنام پلنگان و شیران شود
 
 
 
حکیم ابوالقاسم فردوسی
 

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: شنبه 5 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

بنام خداوند جان وخرد..

 

به نام خداوند جان و خرد               کزین برتر اندیشه بر نگذرد
 
خداوند نام و خداوند جای              خداوند روزی ده رهنمای
 
خداوند کیوان و گردون سپهر          فروزنده ماه و ناهید و مهر
 
ز نام و نشان و گمان برترست         نگارنده بر شده پیکرست
 
به بینندگان آفریننده را                   نبینی مرنجان دو بیننده را
 
نیابد بدو نیز اندیشه راه                  که برتر از نام و از جایگاه
 
سخن هر زین گوهران بگذرد           نیابد بدو راه جان و خرد
 
خرد گر سخن برگزیند همی           همان را گزیند که بیند همی
 
ستودن نداند کس او را چو هست    میان بندگی را ببایدت بست
 
خرد را و جان را همی سنجد اوی    در اندیشهء سخته کی گنجد او
 
بدین آلت رای و جان و زبان             ستود آفریننده را کی توان
 
به هستیش باید که خستو شوی     ز گفتار بی کار یکسو شوی
 
پرستنده باشی و جوینده راه           به ژرفی به فرمانش کردن نگاه
 
توانا بود هر که دانا بود                    ز دانش دل پیر برنا بود
 
از پرده برتر سخن گاه نیست           ز هستی مر اندیشه را راه نیست
 




 

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: شنبه 5 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

حفظ حافظه.....

 

متاسفانه، از د‌ست رفتن حافظه و بالا رفتن سن رابطه ای مستقیم د‌ارند‌. د‌ر اوایل ۲۰ سالگی، مغز شروع به از د‌ست د‌اد‌ن بعضی سلول‌‌های عصبی می‌‌‌کند‌ و بد‌ن کمتر مواد‌ شیمیایی مورد‌ نیاز مغز برای د‌رست کار کرد‌ن را تولید‌ می‌‌کند‌. خوشبختانه، شما کارهای زیاد‌ی می‌‌توانید‌ انجام د‌هید‌ تا این جریان را کند‌تر کنید‌. د‌ر اینجا به چند‌ نکته اشاره می‌‌‌کنیم که با رعایت آن می‌‌توانید‌ حافظه‌تان را تقویت کنید‌.

برای اطلاع بیشتر به ادامه مطلب مراجعه کنید...


ادامه مطلب
نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: پنج شنبه 3 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

چه اعمالی موجب تقویت هوش وحافظه میشود؟

 

دررابطه با تقویت حافظه، در كتاب شریف مفاتیح الجنان در باب اول كه درباره تعقیبات است، این دعا را پیغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم) به امیرالمؤمنین(علیه السلام) برای حافظه تعلیم نمودند:
که بعد از نماز صبح بگو:
سبحان من لایعتدی علی اهل مملكته سبحان من لایؤخذ اهل الارض بالوان العذاب سبحان الرّئوف الرّحیم اللهم اجعل لی فی قلبی نوراً و بصراً و فهماً و علماً انك علی كل شی قدیر.
و در كتاب باقیات الصالحات كه در حاشیه مفاتیح الجنان (در بعضی از چاپ های اخیر در پایان مفاتیح اضافه شده است) در اواخر باب پنجم از سید بن طاوس نقل می كند كه این دعا را سه بار بخواند: یا حی یا قیوم یا لا اله الا انت اسئلك ان تحیی قلبی اللهم صل علی محمد و آل محمد و در باب ششم می گوید كه در وقت مطالعه بخواند: اللهم اخرجنی من ظلمات الوهم و اكرمنی بنور الفهم اللهم افتح علینا ابواب رحمتك و انشر علینا خزاین علومك برحمتك یا ارحم الراحمین.
و یا هر روز بعد از نماز صبح بگوید: یا حی یا قیوم فلا یفوت شیاً علمه و لایوده … .
در روایات است كسی كه می خواهد حافظه اش زیاد شود روزه بگیرد، ‌مسواك را ترک نکند، قرآن بخواند و مخصوصا آیة الكرسی را به طور مداوم بخواند‌ و استمرار خوردن مویز(کشمش سیاه) در ناشتا، برای فهم ذهن و حافظه، بسیار مفید است خوردن حلوا و گوشت نزدیك گردن گوسفند و عسل و عدس نیز باعث تقویت حافظه است … (مفاتیح‌الجنان‌، شیخ عباس قمی‌، باب 2 و 6)
علاوه بر دعاها و امور ذكر شده بطور كلی از میان سخنان بزرگان به دست می آید كه امور معنوی و عبادی و ترک امور گناه و مكروه برای تقویت قوای ذهنی موثر است. و بعضی گناهان مانند دروغ و غیبت حافظه را کم می کند.
البته در کنار این موارد سعی کنید به اندازه کافی استراحت کنید و با دوستان و خانواده به تفریح بپردازید ، ورزش کنید و … با برنامه ریزی مفید در روز شرایطی را فراهم کنید که بتوانید نهایت استفاده را از زندگی ببرید … شور و نشاط باعث تحرک ذهن می شود.
موفق باشید.

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: پنج شنبه 3 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

{سخنان زیبای دکترحسابی}

بازی روزگار را نمی فهمم ...

من تو را دوست می دارم... تو دیگری را... دیگری مرا... و همه ما تنهاییم!

داستان غم انگیز زندگی این نیست که انسانها فنا می شوند، این است که آنان از دوست داشتن باز می مانند.
همیشه هر چیزی را که دوست داریم بدست نمی آوریم، پس بیاییم آنچه را که به دست می آوریم دوست بداریم.

انسان عاشق زیبایی نمی شود، بلکه آنچه عاشقش می شود در نظرش زیباست!

انسان های بزرگ دو دل دارند؛ دلی که درد می کشد و پنهان است و دلی که میخندد و آشکار است.

راه دوست داشتن هر چیز درک این واقعیت است که امکان دارد از دست برود ...

انسان چیست ؟
شنبه: به دنیا می آید.
یکشنبه: راه می رود.
دوشنبه: عاشق می شود.
سه شنبه: شکست می خورد.
چهارشنبه: ازدواج می کند.
پنج شنبه: به بستر بیماری می افتد.
جمعه: می میرد.


همه دوست دارند که به بهشت بروند، ولی کسی دوست ندارد که بمیرد ... !

عشق مانند نواختن پیانو است، ابتدا باید نواختن را بر اساس قواعد یاد بگیری.
سپس قواعد را فراموش کنی و با قلبت بنوازی.

دنیا آنقدر وسیع هست که برای همه مخلوقات جایی باشد،
پس به جای آنکه جای کسی را بگیریم تلاش کنیم جای واقعی خود را بیابیم.

‏‏اگر انسانها بدانند فرصت باهم بودنشان چقدر محدود است؛ محبتشان نسبت به یکدیگر نامحدود می شود.

عشق در لحظه پدید می آید و دوست داشتن در امتداد زمان
و این اساسی ترین تفاوت میان عشق و دوست داشتن است.


 

نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: پنج شنبه 3 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

عاقبت کار رستم از زبان اخوان ثالث

عاقبت کار

رستم

عاقبت رستم- این قهرمان بی‏بدیل ایرن- بعد از رنج‏های فراوانی که کشید خود حکایتی سوزناک است.

رستم برادری ناتنی نام «شغاد» داشت. شغاد پسر زال اما از کنیزکی آواز خوان و مطرب بود. شغاد در کابل زندگی می‏کرد و داماد شاه کابل شده بود. شاه کابل هم هر سال باج و خراجی به رستم می‏‏داد این مسئله شغاد را ناراحت کرده بود و نهایتاً با شاه کابل هم‏داستان شد تا رستم را از بین ببرد. نقشه را این گونه آغازید:

رستم و زواره را برای شکار دعوت کرد و در شکارگاه صدچاه کند که بر دیواره‏ها و عمق آنها خنجرها و نیزه‏های بسیار تعبیه شده بود و روی آنها  را به گونه‏ای پوشاند که هیچ معلوم نباشد.

رستم در شکارگاه به چا‏ه‏ها نزدیک می‏شود اما رخش از بوی خاک تازه از رفتن باز می‏ماند.

رخش متوجه می‏شود که بین دو چاه گرفتار شده و آرام سم بر زمین می‏کوبد و حرکت نمی‏کند. رستم بر او خشم می‏گیرد و باتازیانه او را می‏زند تا اسب راه رود اما رخش تعادلش را از دست می‏‏دهد و در چاهی فرو می‏افتد ،خنجرها و نیزه‏های تیز بدن او و سوارش را از هم می‏درند . رستم در حالی که هنوز نیمه جانی دارد چشم باز می‏کند و شغاد را بر سر چاه می‏بیند و ماجرا را در می‏یابد پس به نیرنگ ازو می‏خواهد که لااقل تیر و کمانی به رستم بدهد تا اگر شیری به او حمله کرد از خود دفاع کند شغاد چنین می‏کند و رستم نیز تیر را به سوی شغاد نشانه می‏رود شغاد به سمت درختی می‏گریزد اما دیر شده رستم با یک تیر او را به درخت می‏دوزد و خدا را برای آنکه فرصت انتقام به او داد شکر می‏کند و جان می‏بازد زواره هم در چاهی دیگر می‏افتد و این‏چنین دوران قهرمانان اسطوره‏ای به پایان می‏رسد. بعدها فرامرز پسر رستم انتقام او را از شاه کابل می‏گیرد و پرونده این نابرادری بسته می شود.

 
یادم آمد ،هان ،
داشتم می گفتم:آن شب نیز
سَورتِ سرمای دی بیدادها می کرد
وَ چه سرمایی، چه سرمایی!
باد برف و سوز وحشتناک
لیک،خوشبختانه آخر، سرپناهی یافتم جایی
گرچه بیرون تیره بود وسرد، همچون ترس؛
قهوه خانه گرم وروشن بود، همچون شرم.
گرم،
از نفسها، دودها، دمها،
از سماور از چراغ ، از کپه آتش ؛
از دم انبوه آدمها .
وفزونتر زان دگرها ،مثل نقطه مرکز جنجال ،
از دم نقّال.
 
همگنان را خون گرمی بود.
قهوه خانه گرم وروشن ، مرد نقّال آتشین پیغام ،
راستی کانون گرمی بود.
شیشه ها پوشیده از ابر وعرق کرده،
مانع از دیدار آن  سوشان
پرنیانی آبگین پرده.
 
بر سرش نقّال ،
بسته با زیباترین هنجار،
به سپیدی چون پر قو، مَلملین دستار .
بسته چونان روستایان خراسانی ،
با ستانگان یادگار ، از روزهای خوب پارینه ؛
یک سرش چون تاج بر تارک،
یک سرش آزاد،
شکّر آویزی حمایل کرده بر سینه.
مرد نقال ـ آن صدایش گرم ، نایش گرم،
آن سکوتش ساکت وگیرا،
ودمش ، چونان حدیث آشنایش گرم ،
آن بر افشانده هزاران جاودانه موج
با بم و زیر وحضیض واوج،
آن به آیین گونه گون اسلوب وهنجارش،
با سکوت و وقفه اش دلکش
همچنان که جنبشش آرام و رفتارش
راه می رفت و سخن می گفت .
چوبدستی منتشا مانند در دستش ،
مستِ شور و گرم گفتن بود.
صحنهء میدانک خود را
تند وگاه آرام می پیمود.
همگنان خاموش .
گرد بر گردش به کردار صدف بر گرد مروارید،
پای تا سر گوش:
 
برای دیدن به ادامه مطلب مراجعه کنید...

 


ادامه مطلب
نويسنده: همراه طریقت دانایی تاريخ: چهار شنبه 2 اسفند 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

درباره وبلاگ

با سلام وعرض خوش آمدگويي خدمت همراهان و دوستان عزیز امیدوارم از مطالب وبلاگ استفاده و خوشتون اومده باشه .از شما میخوام نظرات انتقادات و پیشنهاداتتونو برامون ارسال کنید ممنون میشیم ما را همراهی کنید توآ سبک جهانی کانگ فوتوآ-21 با بهره گیری از روشهای علمی و عملی هفت مایگاه تکاملی(توآ-21)

نويسندگان

لينکهاي روزانه

جستجوي مطالب

طراح قالب

© All Rights Reserved to toa21shahinshahr.LoxBlog.Com | Template By: h.tarrah